יום שני, 09 בדצמבר 2019, י"א כסלו ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 058-4337220

מ.א. מרום הגליל בצפונט

כתבות על הנעשה במועצה האזורית מרום הגליל

יין מתפוחים

באזור התעשייה דלתון יוקם מפעל לייצור משקה סיידר תפוחים אלכוהולי

פורסם בתאריך:


היזם אמנון נחמיאס, תושב עמוקה, יחל בשבוע הקרוב בהכנת התשתית להקמת מפעל ליצור משקה סיידר תפוחים מותסס אלכוהולי. המפעל ישתרע על 1000 מ' ויעסיק כ- 25 עובדים.

סיידר תפוחים – Apple Cider, או בשמו העברי – שיכר תפוחים (ויש הקוראים לו גם בירת תפוחים) הוא משקה אלכוהולי המיוצר על ידי קטיף קפדני של תערובת זני תפוחים מתוקים, מרירים וחמוצים. התפוחים נשטפים ונחתכים, ולאחר סחיטה עדינה, תירוש הפרי עובר תהליך של התססה בטמפרטורות קרות. במהלך ההתססה, הסוכר שבפרי הופך לאלכוהול בצורה טבעית וכך מתקבל משקה תפוחים אלכוהולי.

הקמת מפעל הסיידר האלכוהולי מצטרף ליקבים בפארק דלתון בהם מפעל לייצור טחינה , פסטנונה ליצור פסטות , פתפותים ליצור לחמים ומאפים בקמח כוסמין וכמובן יקבי היין , רימון, אדיר , דלתון , סמבטיון ועוד. מנכ"ל פארק דלתון , ללו וילנסקי מסר כי , הקמת מפעל הסיידר יתרום למערך התיירותי של פארק דלתון ויוסיף מבקרים המגיעים במיוחד למרכזי המבקרים ומרכזי התיירות בפארק .

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: