יום ראשון, 15 בדצמבר 2019, י"ז כסלו ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 058-4337220

חדשות בצפונט

חדשות

הופכים את הבוצה למזון בריאות

חברת פרוטרום, ענקית ייצור תוספי מזון, חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת נוטריליס מהגליל העליון, שפיתחה שיטה בה ניתן לייצר תוסף מזון בריא במיוחד מבוצה של יין, המהווה כיום מטרד סביבתי קשה.

פורסם בתאריך:


עוד צעד בדרך להגשמת חזון הפודטק בגליל העליון. במכללת תל חי התקיים בשבוע שעבר אירוע המכונה DEMODAY שבו היתה אפשרות ליזמים להציג בפני משקיעים את פיתוחיהם הטכנולוגים, מתוך מטרה שהמפגש הזה יוליד שותפויות חדשות.

בין היזמויות שהוצגו בכנס ישנה אחת שכבר הצליחה לעניין חברה גדולה ולחתום איתה על חוזה להמשך פיתוח המוצר שלה.

מדובר בחברה בשם נוטריליס (NUTRILEES)  שפיתחה שיטה ייחודית בה הופכים בוצה, שהיא חומר לוואי של ייצור יין, למזון בריאות מיוחד במינו. את החברה הקימו שני יזמים ממכללת תל חי, ד"ר מאיר שליסל ויוחנן גרבר.

 

היזמים: שליסל (מימין) וגרבר 

לאחרונה נחתם חוזה שיתוף פעולה בין נוטריליס לחברת פרוטרום, שהיא אחת מ-10 החברות הגדולות בעולם בפיתוח ובייצור של טעמים וחומרי גלם לטעמים בתעשיית המזון והמשקאות.

הפיתוח של נוטריליס הוא ייחודי בכך שיש בו בשורה גם בתחום איכות הסביבה וגם בתחום הבריאותי. תעשיית היין מייצרת כל שנה כ-1.35 מיליון טון של בוצה, שהיא פסולת אורגנית בעלת חמיצות גבוהה, טעם מר וריח מאוד לא נעים. הבוצה הזו מהווה מפגע סביבתי והיקבים צריכים כיום לשלם סכומי כסף גבוהים לטיפול בבוצה, על מנת שלא תגרום לזיהום.

חברת נוטריליס הצליחה באמצעות טכנולוגיה ייחודית שהיא פיתחה, להפוך את הבוצה הזו לתוסף מזון בעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד. בתוסף הזה ניתן להעשיר מוצרי מאפה, חטיפי אנרגיה, דגני בוקר ועוד.

חברת פרוטרום הבינה את הפוטנציאל הגלום בפיתוח החדש הזה, והיא תשקיע את הממון והידע כדי להעביר את המוצר החדש משלב הפיתוח במעבדה לשלב בו ניתן לייצר אותו במפעל בקנה מידה גדול.

"אחד התנאים שלנו בהסכם עם פרוטרום, היה שהחברה תישאר בגליל העליון", אומר יוחנן גרבר. "הם הסכימו לתנאי הזה כי הבינו שבגליל העליון ובגולן יש מקבץ גדול של יקבים, ולכן זה המקום הטבעי לסוג כזה של מפעל".

פרט ליוחנן גרבר וד"ר מאיר שליסל הצטרפו לחברה גם יאקי הראל, שמשמש כמנכ"ל החברה, ולי מאור, בוגרת מכללת תל חי בתחום מדעי המזון. זו התחלה צנועה אבל הפוטנציאל גדול, והמטרה בסופו של דבר היא שיצמח בגליל העליון מפעל שיוכל להעסיק עוד עובדים.

החברה עדיין לא השלימה את כל מה שניתן למצות מבוצת היין. בתהליך שפיתחו בנוטריליס נשאר תוצר לוואי שיכול לשמש כבסיס לצבע מאכל טבעי ובריא, וגם חומצה טרטרית, שיכולה לשמש את תעשיית היין.

מאפה שהוכן על בסיס החומר שפיתחה חברת נוטריליס

"המטרה שלנו היא להביא למיצוי מלא של כל מה שניתן להפיק מהבוצה", מוסיף גרבר. "לכן במקביל למאמץ לבצע את המעבר לייצור במפעל, אנחנו ממשיכים במחקר ובפיתוח של מוצרים נוספים".

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: