יום ראשון, 08 בדצמבר 2019, י' כסלו ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 058-4337220

חדשות בצפונט

חדשות

זכתה במלגה היוקרתית

סתיו פלד, בוגרת החוג למדעי המזון בתל-חי וחוקרת צעירה במכון המחקר מיגל, זכתה במלגת המר מטעם המועצה להשכלה גבוהה, מלגה בה זוכים מדי שנה 12 סטודנטים בכל הארץ

פורסם בתאריך:


גאווה גדולה במכללה האקדמית תל-חי ובמכון המחקר מיגל. סתיו פלד, בוגרת החוג למדעי המזון, וחברה בקבוצת המחקר של פרופ' יעקב ויה, במכון המחקר מיגל, זכתה במלגת המר היוקרתית, הניתנת ע"ש שר החינוך והתרבות לשעבר זבולון המר ז"ל. 

מלגת המר מיועדת לסטודנטים הממשיכים את לימודיהם לתארים מתקדמים באחת האוניברסיטאות בארץ, לאחר שסיימו את לימודיהם בהצטיינות באחת המכללות הציבוריות, והיא כוללת מלגת לימודים מלאה לתואר השני.

פלד, שנרשמה לתואר שני בטכניון, תקבל עבור שנת הלימודים הראשונה 40,000 שקלים, ואם בתום השנה הראשונה תעמוד בכל הדרישות האקדמיות, היא תקבל סכום דומה למימון השנה השניה.

המלגה היוקרתית מוענקת ע"י המועצה להשכלה גבוהה  (המל"ג),  ומטרתה לעודד מצוינות  אקדמית ולאפשר לסטודנטים להשתלב בהצלחה בלימודים מתקדמים באוניברסיטאות. בכל שנה מעניקה המועצה להשכלה גבוהה  12 מלגות ארציות בלבד.

במכתב ההמלצה שנשלח ע"י המשנה לנשיא המכללה, פרופ' סנאית תמיר, למועצה להשכלה גבוהה, נכתב כך: "אני מבקשת  להמליץ על סתיו פלד, בוגרת החוג למדעי המזון, בפקולטה למדעים וטכנולוגיה, במכללה האקדמית תל-חי, וחברה בקבוצת מחקר במכון המחקר מיגל, לתכנית המלגות ע"ש זבולון המר.

"סתיו הפגינה לאורך כל שלוש שנות לימודיה בתל-חי יכולות מחקריות ולימודיות גבוהות מאד. היא הוציאה תחת ידה שתי עבודות מחקריות למופת, אחת בסמינר והשנייה בפרויקט הגמר בפיתוח מוצר, בו פיתחה, יחד עם קבוצת המחקר שלה, בליווי חברת "תנובה", מוצר חדש של גבינת קוטג' טבעונית.

"המחקר של סתיו, ותוצאותיו, הוא ללא ספק חלוצי בתחומו. היא אספה כל פיסת מידע, כל מחקר, כל פרסום, הרכיבה מהם תמונה מרתקת, הוסיפה ניתוח מסודר ולבסוף הצעה ייחודית למוצר חדשני.  בהתאם לכך היה גם הציון אותו קיבלה - 98.

"מדובר, אם כן, בתלמידה מצטיינת, וחוקרת מדעית למופת, בעלת יכולת לכתיבת מאמרים מחקריים, להציגם בכנסים מדעיים, בארץ ובחו"ל, ולהמשיך בלימודים לתואר שני ולאחריו לתואר דוקטורט. לאור זאת אני רואה בסתיו פלד מועמדת ראויה, על פי כל קריטריון, לקבלת מלגת המר".

בשנת הלימודים הקרובה תחל סתיו את לימודיה לתואר שני בהנדסת מזון בטכניון, היא מאוד מתרגשת לקראת הפרק החדש בחייה ומספרת: "הלימודים בתל-חי נתנו לי המון מוטיבציה ותשוקה ללמוד ולחקור את תחום המזון. תל-חי פתחה בפני דלתות לעולם תעשיית המזון.

"כבר במהלך הלימודים השתלבתי בתוכנית סטאז' בחברת תנובה וזה איפשר לי התנסות מעשית חשובה ורכישת כלים חדשים לעבודה בתעשייה.  במהלך השנה השלישית ללימודים בתל-חי משתתפים הסטודנטים בסדנא ייחודית לפיתוח מוצר.

"סדנא זו הייתה תהליך חשוב ומלמד מאוד, שמעניק הבנה מעמיקה וכלים יישומיים כיצד לפתח מוצר חדש מממש מבראשית ואיך מלווים את הפיתוח במחקר מקיף. זה היה תהליך מאוד מאתגר ומלמד. בשנה האחרונה השתלבתי במעבדה של פרופ' יעקב ויה וד"ר סולימאן חטיב במכון המחקר מיג"ל. 

 

"העבודה במעבדת המחקר גם היא למדה אותי המון והקנתה לי כלים נוספים במחקר ובכימיה אנליטית, אשר ישמשו אותי בלימודי בתואר השני בטכניון".

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: