יום שני, 09 בדצמבר 2019, י"א כסלו ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 058-4337220

חדשות בצפונט

חדשות

יין יבריא לבב אנוש

חוקרים מהמכללה האקדמית תל-חי הצליחו לפתח סופר-יין SUPER WINE, ובו ריכוז גבוה של חומר נוגד חימצון יעיל במיוחד כנגד מחלות לב

פורסם בתאריך:


דר' מאיר שליסל והסטודנט רון שווייצר במעבדה עם היין שפיתחו

ב-28 לנובמבר יתקיים במכללת תל חי אירוע מיוחד ובו יוצגו בפני משקיעים פוטנציאלים פרויקטים של מחקר ופיתוח, מרביתם בתחום הפודטק. הפרויקטים הללו הם חלק מתוכנית המאיץ העסקי אקסלרייט" של אראל מרגלית והסוכנות לעסקים קטנים. משרד הכלכלה והתעשייה והסוכנות לעסקים קטנים  ובינוניים – מעוף-טק. 

האירוע שייערך במכללה האקדמית תל-חי,  הוא אירוע השיא של תוכנית האקסלרטור, בו אחרי עבודה של שנה יציגו היזמים שהשתתפו בתוכנית את הסטארטאפים הראשונים של קריית שמונה, מול 300 משקיעים, חברות, וגופים שיגיעו לבחון השקעה במיזמים.

אחד הפרויקטים המעניינים שיוצגו במסגרת זו הוא סוג חדש של יין המכונה SUPER WINE, והוא נכלל בקטגוריה של מזונות על, ((SUPER FOOD, כלומר, סוגי מזון בעלי ערך תזונתי ובריאותי גבוה במיוחד.

היין שפותח על ידי החוקרים ממכללת תל חי מכיל רמה גבוהה של  רזוורטרול, המכונה גם  "מולקולת הזהב", זהו חומר נוגד חמצון יעיל מאד כנגד מחלות לב. בנוסף לכך הרזוורטרול מאט התפתחות גידולים סרטניים, מונע דלקות ועוד.

היין נחשב למשקה בעל סגולות רפואיות רבות במשך מאות בשנים. כבר בשנות ה-90 של המאה הקודמת נערך מחקר מקיף בו השוו את הרגלי התזונה ורמת התחלואה במחלות לב של הצרפתים לעומת האמריקאים. פרסום זה זכה לכינוי  "הפרדוקס הצרפתי".

במחקר נמצא כי השכיחות של מחלות לב בקרב הצרפתים, אשר שותים יין באופן יומיומי, נמוכה ב-40% מהאמריקאים למרות הרגלי התזונה של הצרפתים הכוללים דיאטה עשירה בשומנים מן החי.

במחקרים שנעשו בשנים האחרונות, היין זכה להכרה כגורם מרכזי במניעת אירועי לב כלליים וטרשת עורקים ונמצא שהסגולות הרפואיות שלו, הן בזכות רמה גבוהה של תרכובות פנוליות שהוא מכיל.

מבין המולקולות הפנוליות הרבות ביין התגלתה תרכובת שהיא בעלת הפעילות האנטיאוקסידנטית היעילה ביותר- רזוורטרול השייכת למשפחת הסטילבנים. משפחה זו של מולקולות היא בעלת היכולות הרפואיות המטיבות ביותר בתוך המגוון העשיר הקיים ביין האדום.

ישנם כיום חוקרים שטוענים כי לרזוורטרול יש גם אפקט מעקב זיקנה Anti Aging, וישנן חברות שמשווקות אותו כתוסף מזון.

הרעיון בבסיס המחקר היה שחשיפה של ענבי יין לפני ואחר הבציר לעקה חמצונית תגרום לעלייה ברמת הסטיליבנים בכלל והרזוורטרול בפרט בענבים.

המחקר החלוצי, כלל סדרת ניסויים שנעשו במעבדת היין והפודטק במכללה האקדמית תל-חי בהובלת  דר' מאיר שליסל, מומחה לכימיה של יין ורון שווייצר, סטודנט מהחוג למדעי המזון,  הלומד לתואר שני בביוטכנולוגיה בתל-חי וחוקר את הנושא.

"בפרויקט המחקר נבחנה ההשפעה של חשיפת ענבים בתא אטום לתערובת גזים ידידותיים לסביבה מיד לאחר הבציר" מסביר ד"ר שליסל "תערובת הגזים מפעילה לחץ חמצוני על רקמות הענבים אשר מגיבות בייצור מוגבר של הרזוורטרול בעלי היכולות הרפואיות המיטיבות".

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: