יום שישי, 05 ביוני 2020, י"ג סיון ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 058-4337220

חדשות בצפונט

חדשות

פודטק ישראלי בצל משבר הקורונה

מפגש מיט-אפ וירטואלי נערך לאחרונה ביוזמת החוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי, בו השתתפו תעשיינים, חוקרים וסטודנטים מכל רחבי הארץ

פורסם בתאריך:


במכללת תל חי נערך לאחרונה כנס וירטואלי  בנושא: "פודטק ישראלי בצל משבר הקורונה – השלכות בהווה ובעתיד ".  הכנס נערך במתכונת מיט-אפ Webinar  באמצעות אפליקציית זום.

את הכנס  יזם ד"ר אופיר בנימין מהחוג למדעי המזון, וזהו הכנס הגדול ביותר שערכה המכללה עם יותר מ 250 משתתפים מכל רחבי הארץ, בניהם אנשי תעשיית המזון, סטודנטים וחוקרים מהאקדמיה ותזונאים רבים.

המיט-אפ נערך בחסות תעשיות מזון מובילות, ובשיתוף פעולה עם עמותת GFI – Good Food Institute, שמטרתה לקדם אכילה ממקור צמחי ובשר מתורבת, בשר שמיוצר במעבדה מתאי גזע ממקור חי.

המיט-אפ חולק ל 4 נושאים, כאשר בכל נושא היה מארח ומומחה, שדברו על הנושא וענו לשאלות המשתתפים. בין הדוברים היו פרופ' אייל שמעוני, CTO של קבוצת שטראוס, אמיר זיידמן, סמנכ"ל עסקי של חממת הפודטק THE KITCHEN, ניר גולדשטיין - מנכ"ל GFI ולימור בר חיים - תזונאית בכירה של בית חולים איכילוב.

הנושאים במיטאפ התמקדו בהשפעת הקורונה על תעשיית המזון כיום, ואיך תראה התעשייה ביום שאחרי. דובר גם על נושא הפודטק וחברות סטארט אפ – הכיוונים, הפיתוחים והחדשנות במזון העתידי בעקבות משבר הקורונה.

נדונה בכנס גם סוגיית הקשר בין סביבה וקיימות למשבר הקורונה – האם עלינו לאכול יותר מזון צמחי מעכשיו ? הנושא האחרון עסק בקשר בין תזונה בריאה לחיזוק מערכת החיסון נגד השפעת וירוסים כדוגמת הקורונה.

"המיטאפ זכה להצלחה רבה והרשמים מהקהל היו חיוביים" אומר ד"ר אופיר בנימין "הנקודות החשובות שעלו במהלך המפגש: תעשיית המזון עובדת סביב השעון כדי לתת אספקה מלאה לאזרחי המדינה תחת הוראות משרד הבריאות.

ד"ר אופיר בנימין

"תעשיית המזון כמו תעשיות אחרות יעברו שינוי בהרגלי העבודה ביום שאחרי המשבר עם עבודה מקוונת מהבית ושימוש מוגבר ברובוטים ובבינה מלאכותית. תעשיית המזון היא אחת התעשיות שכמעט ולא נפגעו ממשבר הקורונה, ולא נאלצו כמעט לפטר עובדים בגלל החיוניות הגבוהה שלהם לספק מזון לציבור.

"חברות פודטק כמו שאר חברות הסטארט אפ מתקשות בימים אלה לגייס כספים, בגלל שיש פחות רצון מהמשקיעים להשקיע בחברות. עקב המשבר עולה יותר מתמיד החשיבות לייצר מזון בעל ערכים תזונתיים גבוהים, שיחזקו את מערכת החיסון, ומצד שני ישמרו על כדה"א והסביבה דרך קיימות ומיעוט פחת.

"הועלו מספר רעיונות למזונות בעתיד שיקדמו את המטרה לעיל : מזון ממקור צמחי, תחליפי בשר, בשר מתורבת ומודפס, אריזות מתכלות ואכילות, שימוש במכלול החומר החקלאי למטרות מזון כולל בפחת , מזון מותאם אישית כולל התאמה למיקרוביום שלנו ועוד..."

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: