יום ראשון, 17 בנובמבר 2019, י"ט חשון ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 058-4337220

מהמטבח של יוכי בצפונט

אוכל מתכונים

סיפורים ומתכונים מהמטבח של יוכי - מאת יוכי ירמיהו לוי

"מחללה" - חמוצים של קולורבי

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

יוכי ירמיהו

עורכת הטור מהמטבח של יוכי, סיפורים ומתכונים

yochi557@walla.co.il

באחד  מסיפוריה של אמי על ילדותה בעיראק היא סיפרה, שבבוקר אחד נעים ואביבי היא התעוררה מוקדם מאוד לפני כולם ויצאה לחצר. שם פגשה את בן השכנים שהציע לה ללכת לשדה ולקטוף גרעיני חומוס. היא סירבה,  אך הוא לא הרפה ממנה ושכנע אותה שהחומוס טעים מאוד והוסיף: "אנחנו נלך מהר ונחזור מהר ואף אחד  לא ידע שהלכנו"...

יש לציין ששדות החומוס היו רחוקים מהכפר, ובעודם מטיילים בין שבילי השדה, ומתווכחים של מי החומוס מלא יותר ומתפעלים מהשיחים העמוסים פרי... שמעו קול צעקה חדה של אשה צועניה מרחוק, שביקשה מהם: "חכו אל תלכו... אני באה..." הם לא הצליחו להבחין מהיכן באה הצעקה, אך  ברגע שראו אותה האיצה אמי בילד, והם החלו לרוץ בכל כוחם לכיוון הבית. האישה המשיכה לרדוף אחריהם ולצעוק: "חכו... חכו" .. הזאטוטים לא שעו לדבריה וכל עוד נפשם באפם  נסו מהמקום. הם היו מהירים יותר ממנה. סופו של דבר הם הגיעו לבית בשלום נושמים ונושפים, ואת גבעולי החומוס זרקו בהיסח הדעת על הרצפה.

בבוקר, כשהתעוררה סבתה של אימי משנתה, היא ראתה לפתע את העלים הירוקים של החומוס ושאלה בתדהמה: "מעניין מאיפה העלים האלה על הבוקר...? חנה'לה הילדה השובבה שתקה ולא אמרה דבר, והסבתא נותרה בסקרנותה... כלל לא עלה בדעתה שנכדתה  בת ה-ארבע הספיקה  כבר לבקר בשדה החומוס...   

 

חמוצים של קולורבי

הערה: זהו מתכון חמוצים עירקי. בדרך כלל עושים אותם עם ל פ ת. אבל אימי שידרגה אותו והכינה אותו עם   -ק ו ל ו  ר ב י  - והם יצאו יותר טעימים וטובים.

•           להכנה בחודשי פברואר מרץ בימי השמש.

•           נדרשת צנצנת גדולה.

החומרים

•           8    ראשי קולורבי

•           2    ראשי סלק אדום

•           2    קלחי גזר

•           1/2 3 ( שלוש וחצי) כפות מלח שולחן

הכנת הירקות

•           קולורבי – לשטוף היטב במים עם הקליפה (לא לקלף). להוריד את הראש ו"הזנב" בלבד   ולחתוך אותם לפרוסות.

•           סלק – להוריד את הקליפה ולחתוך גם לפרוסות.

•           גזר – להוריד את השכבה החיצונית של הגזר בעזרת קולפן ולפרוס לטבעות.

אופן ההכנה

א.         למלא את הצנצנת במים ולהכניס בפנים את הירקות.

ב.        להוסיף את המלח ולהניח במרפסת בשמש במשך עשרה ימים. בלילה או בימים שאין שמש  להכניס את הצנצנת לבית.

התוצאה

•           כל הירקות מקבלים צבע בגוון של צבע הסלק והקולורבי נעשית רכה יותר וטעימה.

•          אפשר להגיש אותם לגיוון הארוחה. המהדרין מקשטים בעלי פטרוזיליה, כרפס, או גרגר הנחלים  ("רשאד") בזמן הארוחה.

•          יש קיוסקים של פלאפל שמוסיפים את החמוצים האלה לסלטים שלהם. הם עשויים בדרך כלל עם לפת. אבל חמוצים אלה שודרגו והוחלפו לקולורבי

                                                                        בהצלחה ובתיאבון

 

 

 

 

"מ ח ל ל ה"      /  מאת יוכי ירמיהו לוי

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה:
2
בדיקה 2
אבנר | 10:00   09.03.18
1
חמוצים
רחל | 20:08   01.02.18